fabrika Rolomatik

За нас

Компанијата РОЛОМАТИК делува во полето на градежните работи од 1994 година и до денес постојано ги подига стандардите на деловното работење со својот стручен кадар, професионална услуга и високо квалитетни енергетски ефикасни производи.

Широката палета на првокласни производи овозможува многубројни и разновидни комбинации кои во целост можат да ги задоволат сите барања во поглед на функција, безбедност и квалитет до најмалиот детал, истовремено за наједноставните како и за најкомплексните барања.

Тоа е причината зошто во текот на годините на упорна работа, РОЛОМАТИК се докажа како силна и доверлива компанија во земјата и пошироко, особено во полето на производство и инсталирање на Ролетни, Пвц и Алуминиумски прозорци и врати, Роло и Сегментни гаражни врати, Засенувачи, Комарници, Сензорски врати, Стаклени фасади и Фасади од алуминиум композитни панели.

Седиштето на компанијата се простира на околу 6.000m2 со производствени погони на површина од 2.000m2 и 1.000m2 магацински простор, административен простор од 600м2 и изложбено продажен салон со површина од 200m2. Производствените погони се опремени со најсовремени машини и алати за обработка, управувани од високо стручни кадри.

РОЛОМАТИК има воспоставено систем за управување со квалитет по стандард ИСО 9001:2008 и систем за заштита на животната средина ИСО 14001:2004, и се грижи за нивно одржување и постојано унапредување.

ISO-9001-2008-Certified   ISO-14001:2004


Мисија

Континуирано следење на водечките светски трендови и нивно имплементирање во современото живеење на клиентите, во целост од барање, изработка на понуда со најсоодветни и квалитетни индивидуално прилагодени решенија до почитување на договорени рокови за реализација за комплетно корисничко искуство во тек на целиот проект, затоа што сите имаат бенефит од врвен квалитет и услуга.

Референтна листа

 • Собрание на Република Македонија
  Алуминиумски ролетни со комплетна автоматизација

 • Кабинет на Претседателот на Република Македонија
  Алуминиумски ролетни со комплетна автоматизација

 • НАТО – ЕАПС форум во хотел ИНЕКС – Горица, Охрид
  Тенди од импрегниран материјал со комплетна автоматизација

 • Johnson Controls – Деловен објект - Бунарџик
  Засенување со Соломатик жалузини

 • Societe General – Охридска Банка - Експозитури - Скопје и Охрид
  Фасадни Алуминумски портали, Ентериерни прегради и врати, блиндор врати

 • Кардиохирургија Филип Втори, Воена Болница, Скопје
  Специјализирани портали и врати (заштита од радијација)

 • VIP Телекомуникации – Деловни објекти - Куманово и Битола
  Портали од Пвц и Алуминиумски профили

 • Центро Унион – Административно – деловен објект и магацински простории – Скопје
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Стаклени кровни конструкции, Стаклени настрешници, Алуминиумска столарија

 • ГП ПЕЛИСТЕР ДОО – Резиденцијално – деловен објект Водњанска
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Алуминиумска столарија, Алуминиумски ролетни Рондо, Рологаражни врати, ПП врати

 • ГП ПЕЛИСТЕР ДОО – Резиденцијален комплекс Касарна – Битола
  Пвц столарија, Пвц ролетни, Алуминиумска столарија - портали

 • ГП ПЕЛИСТЕР ДОО – Резиденцијален комплекс во Котор, Црна гора
  Пвц столарија, Пвц ролетни, Алуминиумска столарија - портали, Рологаражни врати, ПП врати

 • Машинац –Скопје – Резиденцијален комплекс – Бардовци
  Пвц столарија, Алуминиумски натпрозорски ролетни

 • Електро Елемент – Изложбено продажен сервисен центар на Премиум Ауто Центрум и JAGUAR и LAND ROVER
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Алуминиумска столарија, Office системи, Стаклени врати

 • Електро Елемент – Изложбено продажен сервисен центар на Киа
  Сегментни врати

 • Ренова Тетово – Трговски центар РЕМ
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели

 • Турбо Макс – Скопје – Деловен објект – изложбено продажен салон
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Рологаражни врати

 • АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор од значење за републиката - Скопје – Резиденцијален објект 3.2 на бул. 3-та Македонска бригада, Скопје
  Пвц столарија, Пвц натпрозорски ролетни

 • Ен Са Инг ДОО Скопје – Резиденцијален објект – Аеродром
  Пвц столарија, Алуминиумска столарија - портали, Пвц претпрозорски ролетни

 • Инвест Билдинг – Резиденцијален објект – Аеродром
  Алуминиумски прозори и врати

 • Флорастат– Резиденцијален објект – Аеродром
  Алуминиумски прозори и врати

 • Голден Арт - Резиденцијален објект Аеродром GA01
  Пвц столарија, Алуминиумска столарија - портали, огради за скалишен простор

 • СМС Констракшн – Резиденцијален објект Бутел
  Алуминиумска столарија - портали

 • СМС Констракшн – Менхетен Бизнис Центар – Капиштец
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Алуминиумска столарија - портали, Рологаражни врати

 • Ремис ДООЕЛ Охрид – објект ЗУМ
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели, Алуминиумска столарија

 • Ремис ДООЕЛ Охрид – објект Парк - Golden Beach, Охрид
  Рологаражни врати, Алуминиумски претпрозорски ролетни, Тенди од импрегниран материјал

 • КАМ – деловни објекти
  Алуминиумска столарија – портали

 • Еурофарм – аптеки
  Алуминиумска столарија

 • Градска општа болница – 8ми Септември Скопје
  Сензорски врати – Алуминумски врати со сензорска автоматика

 • Карго Макс – сервисен центар Струмица и Миладиновци
  Сегментни врати

 • Јахја Кемал Колеџ - Тетово
  Стаклена фасада, Фасада од алуминиум композитни панели

повеќе »