Алуминиумски прозорци и врати

Aлуминиумски прозори и врати

Алуминиумот овозможува дизајнерски неограничен спектар на форми и решенија. Сигурни, стабилни, функционални, долготрајни, бескомпромисни системи во разни облици, одговараат на модерните архитектонски барања за големи распони и стаклени ѕидови и ги исполнуваат високите барања на статиката, притоа задоволувајќи ја потребната естетика, топлинска изолација, звучна изолација, отпорност на товари од ветрови и пенетрација на вода.

 

Главни предности:

 • лесен материјал за манипулација и обработка
 • максимална структурна стабилност
 • резистентни на атмосферски влијанија (вода, UV зраци, корозија…)
 • односот помеѓу квалитетот и цената е во оптимален однос

Облици

 • елегантни прави линии
 • заоблен дизајн

Системи

 • без термомост
 • со термомост – термоизолиран профил *со полиамиден мост

Енергетска ефикасност

 • оптимална топлинска изолација што овозможува значајна заштеда на енергија при греење и ладење *термоизолиран профил

Отворање

 • по вертикална и хоризонтална оска – отклопни системи
 • армоника систем
 • лизгачки системи – шибери
 • системи со подигнување и лизгање (Lift&Slide)
 • отворање со сензори – автоматика

Оков

 • канал за оков за алуминиум
 • канал за Пвц оков – овозможува затворање во повеќе точки, прилагодување на шарки и брза монтажа

Разновидност на дизајн

 • широк спектар на бои, бои по RAL како и дрво дезени