Отклопен комарник

Отклопен комарник

 

Комарник – врата. Отворање по вертикална оска. Изработен од алуминиумска каса и крило на кое е затегната мрежа од фиберглас со помош на соодветна гума. Крилото е прикачено на касата со шарки при што во една шарка има вградено федер кој служи за самозатворање на крилото – комарникот, а по должината на касата и крилото има магнет кој го држи во затворена положба со што се обезбедува интегритетот на комарникот – се спречува влезот на инсекти.

Бои според RAL карта.

Универзален систем за монтажа, може да се прилагоди на голем број градежни ситуации.