Рологаражна врата

Рологаражна врата

 

Рологаражната врата е изработена по насовремена технологија со модерен дизајн и глобална конкурентност, од високо квалитетни материјали кои одговараат и на највисоките барања за отпорност на надворешните влијанија, притоа обезбедувајќи термоизолација, звучна изолација и безбедност.

 

Главни предности:

 • Рационална искористеност на отвор – премин – вертикално движење во ролна
 • Тубуларен мотор во осовина – кутија на рологаражна врата
 • Термо и звучна изолација
 • Едноставна, брза и чиста монтажа
 • Можност за перфорирани ламели и ламели со прозорчиња – за светлост и вентилација
 • Можност за дополнително зголемување на сигурноста
 • Минимум одржување

Бои – според RAL карта и дрво дезени – можност за комбинација на бојата на кутијата , спустот, водилката и завршната ламела, со цел визуелна хармонија на објектот.

Автоматизирано управување – стандардно со NHK електромотор – контрола преку централа и тастер/ прекинувач/ шалтер клуч/ далечински управувач. Програмирање на процесот на отворање и затворање со сензори и централи и интелигетно управување.

Мануелно управување со курбла – по потреба.

Системот за монтажа, може да се прилагоди на голем број градежни ситуации.

Техничка спецификација

 • Кутија пластифициран алуминиум – 1mm
 • Кутија со димензии 300х300mm за ролетна со max. H=3000mm
 • Кутија со димензии 350х350mm за ролетна со max. H=4200mm
 • Алуминиумски ламели – исполнети со полиуретан – 77x18mm
 • Рамна водилка – 89х35mm со четка 7x12mm
 • Чепуван спуст – обезбедено компактно движење
 • Рамна завршна ламела од екструдиран алуминиумски профил со гума
 • Осовина – 1,2mm / 1,5mm – ø70mm
 • Држач за мотор/лагер 100х100mm
 • Ракавец l=200mm
 • Лагери – ø 42/12mm